Gebiedsverbod voor schennispleger Zevenhuizerplas

Een man uit Rhoon krijgt een gebiedsverbod opgelegd voor meerdere recreatiegebieden in de gemeente Zuidplas. De man had bij de Zevenhuizerplas aan meerdere vrouwelijke recreanten, waaronder een groepje minderjarige meisjes, zijn geslachtsdeel getoond. Ook verrichte hij daarmee handelingen ten overstaan van de recreanten.

De schennispleger kon snel door de politie aangehouden worden omdat meerdere getuigen een duidelijk signalement van de man hadden gemeld. Uit onderzoek bleek dat hij al meer soortgelijke antecedenten op zijn naam had staan, voorvallen die buiten de gemeente Zuidplas hebben plaatsgevonden. Tegen de man is aangifte gedaan.

Het gebiedsverbod geldt voor een eerste maximale termijn van 90 dagen. Indien noodzakelijk kan dit met een nieuwe termijn worden verlengd. Met het gebiedsverbod is het de man in kwestie verboden zich te begeven in het recreatiegebied direct rondom de Zevenhuizerplas en de Rotte/Rottemeren in Zevenhuizen en het recreatiegebied Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel. Naast het opleggen van een gebiedsverbod en een strafrechtelijke gevolg, is ook oog voor hulpverlening/zorg.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.